Tygo

Zoek
Tygo weblog
Gepubliceerd door charly in tygo • 26-3-2011 14:27:07
25-03-2011
Lieve vrienden en kennissen en familie,

Hierbij willen wij jullie op de hoogte brengen van de situatie van Tygo.

Zoals jullie weten ligt Tygo in het WKZ I.C. afdeling. Het bleek dat Tygo een lange tijd geen zuurstof heeft gehad en daarom besloten de artsen om de prikkels naar zijn hersenen zoveel mogelijk te beperken. Dit doen ze door middel van het lichaam te koelen naar 32 graden om het lichaam in een totale rusttoestand te brengen.
Tygo wordt op dit moment beademd. Vannacht hebben ze de temperatuur langzaam opgevoerd naar zijn eigen temperatuur, dit hebben we vanmorgen om 8.00 uur bereikt.
Het slaapmiddel en de spierverslappers worden nu ook teruggebracht om te kijken of Tygo wakker gaat worden en of hij functies zelf weer over gaat nemen. Het is een hele spannende dag voor ons vandaag.

We houden jullie op de hoogte via de mail, maar we vragen jullie om alleen via de mail of SMS contact op te nemen en nog niet naar het ziekenhuis te komen.

We lezen elke mail en SMS en hebben hier erg veel steun aan, maar we kunnen niet op alles terug reageren. Liefst doen we dit vooralsnog in een algemene mail.

Veel liefs en bedankt voor alle lieve woorden en steun.

Charly, Mariska en Matthieu en natuurlijk Tygo.


26-03-2011
Tygo heeft gisteravond veel spierspanning gehad nadat de medicijnen waren uitgewerkt. Dit laatste kostte hem enorm veel energie; schudden met zijn hoofdje, lijfje, beentjes heen en weer, waar hij zelf geen controle over heeft. Hij heeft medicatie gekregen om zijn lijfje rust te geven en hij reageerde hier goed op. Wij mochten Tygo gisterochtend zelf wassen en het was erg fijn om dit voor hem te kunnen doen. Daarna is hij lekker gaan rusten. Nadat het slaapmiddel en de spierverslappers waren uitgewerkt werd hij niet wakker en dit betekent dat hij in een coma ligt.
Op dit moment klopt zijn hartje goed; hier heeft hij geen hulp bij nodig. Hij wordt nog steeds beademd. Zijn hersentjes sturen op dit moment zijn oogreacties (pupil wordt klein bij inbreng van licht) en bepaalde spieraanspanningen.
Afgelopen donderdag heeft Tygo een EEG gehad om zijn hersenfuncties te controleren en hieruit bleek dat er veel hersencellen beschadigd zijn. Op dit moment kunnen we allen nog maar afwachten, hopen dat hij een stabiele situatie krijgt in hartritme, bloeddruk en temperatuur en we hopen dat hij uit de coma komt.
Vanmiddag zijn we bezig geweest om een gastenboekje aan te maken op Tygo zijn website: tygobmx.com Graag willen we een ieder vragen om op deze plek een reactie te plaatsen. Wel geven we iedere keer op de mail aan dat er een nieuw berichtje is geplaatst op de site.

Einde van de middag opnieuw een gesprek gehad met de artsen waar uit kwam dat de situatie van Tygo verslechterd is. Dit komt door de aansturing van de hersenen, die geen signalen meer doorgeven aan de longen en de ogen. Ook zijn sondevoeding, die hij sinds gisteravond krijgt, wordt niet opgenomen door zijn lichaam.
Als er nog een verandering zal komen, moet hij deze morgen of overmorgen laten zien.
Vanaf nu pakt Tygo zijn eigen fietspad en wij fietsen met hem mee.


27-03-2011

Lieve allemaal,

De finish is in zicht; deze wedstrijd gaat Tygo helaas niet winnen.

Gisteravond laat hebben we een gesprek gehad met de arts, hieruit kwam dat Tygo de strijd moet opgeven. De hersenfuncties zijn uitgevallen.
De arts sneed het onderwerp aan om Tygo zijn orgaantjes te mogen gebruiken voor kinderen die deze erg hard nodig hebben. Zelf speelden wij ook allebei met deze gedachten, maar we hadden dit nog niet naar elkaar uitgesproken.
Tygo heeft de organen niet meer nodig, maar op deze manier krijgen ander kinderen weer een kans en zullen er altijd stukjes van Tygo blijven voortleven.

Charly heeft vannacht heerlijk naast Tygo in een apart bed geslapen. Hij kon hem lekker vasthouden en knuffelen. Alle vier werden wij hier heel rustig van en dit gaf een heel fijn gevoel.

Vanmorgen hebben artsen diverse testen uitgevoerd. Het bleek dat alleen zijn hartje en een minimale ademhaling functioneerde. Zijn hersenen functioneren helemaal niet meer; hij is dus bijna hersendood (op de minimale ademhaling na).
Vanwege het feit dat Tygo donor gaat worden (als we langer wachten verzwakken ook de organen) gaan we de behandeling om 18.30 uur vanavond stopzetten, waardoor zijn hartje stil gaat staan. Daarna zal hij gelijk geopereerd gaan worden.

Op dit moment nemen we afscheid van Tygo.

We willen vragen of iedereen die een reactie op Tygo zijn website zet, gelijk zijn adresgegevens wil vermelden.

We willen nogmaals iedereen heel erg bedanken voor alle hartverwarmende woorden, steun, liefs en alles wat jullie ons toewensen. Het doet ons enorm goed!

Dikke kus,

Charly, Mariska, Matthieu & Tygo


Hier nog even de laatste mededeling over Tygo rademaker #69.
Helaas moesten we hem uiteindelijk loslaten om 20.13 uur dit is een zeer groot verlies waar wij verder mee moeten leren leven.Tygo zal bij ons nooit meer uit ons hoofd weg te denken zijn.Iedereen die Tygo kende zal zijn vrolijkheid en lach nooit meer vergeten.Wij Hopen dan ook dat iedereen Tygo een bijzonder plekje in zijn hart geeft.

Mariska en Charly en Matthieu zijn geen seconde van zijn zijde geweken.Hier hebben wij zeer veel kracht uit gehaald,wij hebben dan ook tot de laatstse hartslag aan zijn zijde mogen genieten van zijn geleverde prestaties. Wij gaan straks Tygo zelf wassen met zijn drieen en gaan dan naar huis terug waar Tygo in zijn eigen bed bij ons mag zijn.


Lieve mensen wij weten dat een ieder graag langs wil komen maar wij hebben ook zelf nog wat tijd nodig met zijn vieren.

We laten iedereen weten wanneer wij er klaar voor zijn om jullie te ontvangen.

Dikke kus,

Tygo,Matthieu,Mariska en charly.


07-04-2011.


Lieve vrienden, kennissen en familie,

Toen we vorige week maandag Tygo mee naar huis hebben genomen, hebben we een heel mooi kamertje voor Tygo gemaakt. Met zijn fietsje, al zijn bekers, met zijn knuffels, zīn pantoffels en gymschoentjes onder zijn bedje. Het was heel fijn om hem thuis te mogen hebben en het was fijn om te allen tijde bij hem te kunnen zijn. Het is een hele hectische week voor ons geweest. Er kwam zoveel op ons af en er viel zoveel te regelen. Gelukkig hoefden we dat niet alleen te doen, maar kregen we heel veel steun van onze familie. Zondag en maandag hebben we op een hele mooie warme en voor helemaal in de style van Tygo afscheid van hem kunnen nemen. Heel bijzonder hoe alle fietscrossertjes hieraan meegeholpen hebben en speciaal hoe alle klasgenootjes van Tygo iets over hem vertelde. Een mooier afscheid hadden wij niet voor Tygo kunnen wensen. Alle mooie bloemen, tekeningen, kaarten en vooral alle lieve berichtjes en alles wat er werd gesproken voor Tygo heeft het heel persoonlijk gemaakt, want uiteindelijk was Tygo ook een persoonlijkheid; Tygo was er niet een van velen, maar een uit duizenden. Het is thuis nu heel leeg, stil en kil zonder Tygo. Helaas gaat het leven verder en gaan wij er met zijn drieŽn tegenaan. Wij hopen dat jullie ons op deze weg willen helpen. Helpen betekent niet altijd om te praten of te doen, maar soms ook om er gewoon voor Matthieu en voor ons te zijn met alle dagelijkse praatjes en dingetjes. Wij zullen heel veel tijd voor nodig hebben om dit alles een plekje te gaan geven. We hopen dat iedereen hier begrip voor kan opbrengen en ons de tijd wil geven om heel langzaam de draad weer op te gaan pakken.

Veel liefs,

Charly, Mariska en Matthieu88 reacties

Kom op vriend laat zien hoe sterk je bent en hoe goed je kunt stunten.

Wij zijn ervoor jullie.
26/03/2011 21.25.50

Liefs van ons drietjes
26/03/2011 21.40.44
Olaf
Lieve familie Rademaker, wij zijn ongelooflijk geschrokken van wat Tygo is overkomen. We hopen van harte dat Tygo ook nu zal winnen. In ieder geval leven we intens met jullie mee en wensen jullie heel veel sterkte toe. Hopelijk mag ik snel weer mooie foto's maken van jullie topper. Olaf, Hella, Thomas en Jochem.
26/03/2011 21.44.23
Kirsten, Henk en de jongens
Tygo, mooie kerel, 'fiets' alsjeblieft terug naar huis. Daar is iedereen die van je houdt. Je weet de weg....
26/03/2011 21.52.29

Veel liefs van ons.
26/03/2011 23.04.21
annabrouwer@kpnmail.nl

Wij zijn heel erg geschrokken van wat jou is overkomen. Wij wensen jou, je ouders en je broer alle kracht toe. lieve groetjes van Anna Brouwer (klasgenootje) en natuurlijk ook van mijn ouders.
27/03/2011 07.10.56

We leven erg met jullie mee, het is verschrikkelijk wat Tygo is overkomen. We wensen jullie alle sterkte en Tygo: zet hem op!!!!!!!!

Floor, Emmelien, Jelle, Dominique en Martin
27/03/2011 07.18.08

Zet hem op ik denk aan je.
27/03/2011 08.42.14
Bajo@home.nl

Je denkt aan ongeluk(jes) bij het fietscrossen, maar je ziet het, t gewoon spelen in zand kan veel gevaarlijker zijn. Tygo die we alleen kennen van Ruby, kijk oma das zo,n leuk joggie! Het waarom vragen we maar niet, daar krijg je toch geen antwoord op. Lieve familie heel veel sterkte.
27/03/2011 08.54.20

Jullie zijn de hele dag in onze gedachten, we leven met jullie mee.

Liefs familie Schipper
27/03/2011 09.36.14
Fam. van den Wildenberg
Beste ouders van Tygo, persoonlijk ken ik jullie niet maar jullie verhaal greep me erg aan. Wij hebben ook zoiets meegemaakt met mijn vrouw, ze kreeg vier jaar geleden een hardstilstand en haar hersenen kregen 20 min. geen zuurstof en werd ook en paar dagen gekoeld op 32 gr. Dat waren angstige tijden, maar na 4 weken mocht ze toch weer het ziekenhuis uit en is alles redelijk goed gekomen. Ik hoop voor jullie dat het met Tygo ook zo gaat, veel sterkte en we leven met jullie mee. Peter, Nel,Rob en Linda van den Wildenberg
27/03/2011 09.38.25

Liefs x
27/03/2011 10.32.09


veel sterkte
27/03/2011 11.32.22
ellen.nieboer@gmail.com

Jullie zijn steeds in onze gedachten (bij groot en klein). Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke en verdrietige tijd. We hopen dat wonderen nog bestaan. Lieve Tygo, hou vol en blijf vechten. Lieve groeten van ons.
27/03/2011 11.51.11

Liefs Ilse,Jerome,Mees en Guusje
27/03/2011 12.44.39
Lieve Familie en vrienden.

Liefs, Sanne
27/03/2011 14.06.26

wat slecht nieuws

willen jullie hem de groete doen van mij en sterkte
27/03/2011 14.30.05
ilvybuijs@gmail.com

In gedachten zijn jullie bij ons. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
27/03/2011 15.01.37

Wij wensen jullie alle kracht en sterkte toe in deze onzekere tijden. Hou moed en blijf vertrouwen op de kracht van Tygo! We leven enorm met jullie mee!

lieve groet van ons
27/03/2011 15.24.01
nielsvdwaal@gmail.com

groetjes niels iemand die met tygo rijd met fietswcross tijdens bmxwest
27/03/2011 15.33.23
Jaimy van Esveld
Ik vind het zo erg wat er gebeurd is en ik moet de hele dag aan je denken. Ik hoop dat je snel weer wakker wordt zodat we weer een keer samen kunnen spelen.
27/03/2011 15.41.39


Raimond, Patricia en Luca Bezembinder
27/03/2011 15.45.43

Heel veel mensen zijn in gedachten bij jullie

en we zien je terug.
27/03/2011 16.49.29

Jeetje, wat moet je nog zeggen...Er zijn geen woorden voor. Moedig dat jullie hebben besloten andere kinderen te helpen. Jullie zijn zulke super mensen! Tygo gaat voortleven bij andere kinderen die zijn eeuwige smile met zich mee zullen dragen.

3824 PG Amersfoort
27/03/2011 17.06.39
ingridruud@hetnet.nl

Ruud, Ingrid, Ronald en Wilco. Van der Waalshof 8 3863 AK Nijkerk
27/03/2011 17.12.38
fam duys
er zijn geen woorden voor rust zacht lieve tygo
27/03/2011 17.12.43

Heel veel sterkte toegewenst in deze hele zware tijd.
27/03/2011 17.18.51
wjvdwater@telfort.nl

diep diep verdriet en verslagen zijn wij om alles wat jullie nu doormaken en dat wij onze buurjongen moeten missen. Wij wensen jullie alle kracht toe om dit te kunnen dragen. Liefs van ons
27/03/2011 17.19.07
lieve tygo,

helen
27/03/2011 17.29.21
g.vanelten@planet.nl

Raadhuisstraat 62 3861 KT Nijkerk
27/03/2011 17.35.06

Liefs Daantje,

3761AT Soest
27/03/2011 17.36.48


7327CW Apeldoorn.
27/03/2011 17.36.51


Apeldoorn
27/03/2011 17.50.39


3863 EW Nijkerk
27/03/2011 17.58.52
Lieve vrienden we zijn ontzettend verdrietig dat Tygo is overleden. Nadat we vandaag gebeld waren dat jullie afscheid moesten nemen van Tygo waren we helemaal van slag. Het was niet te geloven en nu is het toch echt de werkelijkheid. Dit is het ergste wat je als ouders kunt overkomen. Het is niet te bevatten. Tygo zal enorm door iedereen gemist worden. Fijn om te lezen dat hij bij iedereen zo geliefd is.

3864 EB Nijkerk
27/03/2011 18.22.40
Jeroen Verhulst
Ik wens alle nabestaanden van dit veel te jong overleden kereltje,heel veel sterkte.
27/03/2011 18.22.42

Dit is een vreselijk bericht, wat een verdriet en hoe hiermee verder te leven is zo moeilijk. Hoop dat jullie steun, troost en warmte bij elkaar vinden. Prachtig dat Tygo in andere voortleeft zoals hij dat in jullie gedachte ook blijft doen. Heel veel sterkte

3962 AT WIJK BIJ DUURSTEDE
27/03/2011 18.28.36
Beste familie,

Veel sterkte, wij allemaal en de BMX sport zullen Tygo missen.
27/03/2011 18.40.53

Heel veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies.

The Wheelys 2e groep dinsdag
27/03/2011 18.46.23


3863EE Nijkerk
27/03/2011 18.52.39

We wensen jullie veel sterkte met dit grote verlies! Veel sterkte in deze moeilijke tijd.

3861 kv nijkerk
27/03/2011 19.01.56

Heel veel sterkte in deze moelijke tijd.

Tjalk 8, 3863 TJ Nijkerk
27/03/2011 19.18.39
Bart , Anne en fam. van t klooster
Tygo deed aardig tegen de jongere kinderen; we mochten meedoen en hij hielp ook. Heel veel sterkte toegewenst. Bart groep 4 en anne groep 1.
27/03/2011 19.19.30
Wat een bijzonder en sterk gezin zijn jullie. Vol liefde en kracht houden de omgeving op de hoogte van deze intense gebeurtenis, hoe verdrietig is de afloop... We kennen jullie niet, maar onze Rick zit sinds september op het Baken(groep 3). We hebben meegeleefd met de berichten en wensen jullie heel veel sterkte.

3862 AS Nijkerk
27/03/2011 19.40.34

3825 GJ Amersfoort
27/03/2011 19.53.47
h.kamphorst9@upcmail.nl

We willen jullie veel sterkte toewensen met het enorme verlies wat jullie is aangedaan. We denken aan jullie. Veel sterkte. We zullen Tygo erg missen.Veel liefs Henk, Petra Ilona en Marco Kamphorst. Holkerweg 31. 3861pm Nijkerk
27/03/2011 19.59.44


Liefs,
27/03/2011 20.04.02

in gedachten ben ik bij jullie. hetty
27/03/2011 20.08.02
mitch
beste charles mariska tygo en matthieu , ik wil jullie graag heel veel sterke wensen met het verlies van tygo , groetjes mitch
27/03/2011 20.10.01
petra@weijzen.nl

Wat een verdriet, het is niet te geloven. Erg veel sterkte. We waren net op school om met elkaar het verdriet te delen. We leven met jullie mee. Groeten fam. Weijzen
27/03/2011 20.30.20
eveliensimon@kpnmail.nl

Wat erg. Zo'n mooi vrolijk kind. We zijn er stil van en heel verdrietig. We leven met jullie mee. Ook namens mijn mijn ouders, de buurtjes familie Pijpers. Jan en Evelien Simon
27/03/2011 20.53.22


2613 aj delft
27/03/2011 20.56.33

Lieve mensen heel veel kracht toegewenst

3862 XA Nijkerk
27/03/2011 21.27.28

Tygo, we zullen je vrolijke kop enorm missen.

Fam. Blok
27/03/2011 21.29.45

Wij willen jullie condoleren met dit enorme verlies, woorden schieten te kort. ook een zeer moedige beslissing voor transplantatie van zijn organen, Tygo rust zacht.

7331SB Apeldoorn
27/03/2011 21.45.19

Sophialaan 27, 3761 dj soest
28/03/2011 06.01.57
fam Janssen
heel heel heel veel sterkte nu maar ook zeker in de toekomst.
28/03/2011 06.07.43
fam Postema
Heel veel sterkte met dit grote verlies.
28/03/2011 06.10.46

Sara (groep 8),Sven en Gert Jansen. Gea van de Mars
28/03/2011 06.16.02

Bij deze wil ik jullie ontzettend veel sterkte, kracht en liefde toewensen.

Hans
28/03/2011 06.45.07

Wat vreselijk dat dit is gebeurd.

Nicky
28/03/2011 06.45.46
manuellasmit@concepts.nl

sterkte
28/03/2011 06.52.58


Irene (Lijnden. N-Holland)
28/03/2011 06.53.31

Wat een verdriet moeten jullie voelen. Wij kennen jullie niet maar van de website spreekt een warmte en fantastische begeleiding van jullie zoon. Wat een gemis moet dit zijn. Wij zullen voor jullie bidden. Veel sterkte.
28/03/2011 07.04.51
van bemmelen
hoi lieve familie ongelooflijk heel veel sterkte je vriendje bart van bemmelen denk aan je
28/03/2011 07.08.20


MariŽlle van Galen
28/03/2011 07.11.09

Ik ben zelf moeder van kinderen en ik zou niet weten wat ik zou moeten doen.

Gecondeleerd heel veel sterkte door een verdrietige moeder.
28/03/2011 07.40.31

Jos
28/03/2011 07.48.34
elbert en jacqueline
lieve fam vanmorgen kwam helena bij ons aan de deur met het verschrikkelijke nieuws ongeloof verbijstering van alles gaat er door je heen we wensen jullie ongeloofelijk veel kracht om dit verlies een plekje te geven we denken aan jullie liefs van julie oude buurtjes
28/03/2011 07.49.52
Wim,Tineke,Jeffrey Doppenberg
Het is niet te bevatten dat Tygo dat vrolijke mannetje zoals wij jou kennen deze wedstrijd heeft verloren,Wij kennen Tygo als overbuurjongen en vriend van ons Neefje Coen Lieftink,Wij zullen Tygo voor altijd in herinnering meedragen als een vrolijk mannetje,ons gedachten gaan uit naar Matthieu,Mariska en charly met dit hartverscheurende verlies.
28/03/2011 07.50.54

When i need to hold you close,

and find you in my heart!
28/03/2011 07.52.12
Ik gedachten zijn we bij jullie....! Heel veel sterkte!

Koningspage 21, 3863 GD
28/03/2011 08.09.34
Namens alle leerkrachten van basisschool De Hoeksteen willen wij jullie condoleren met het overlijden van Tygo. We wensen jullie Gods liefde en kracht toe in deze moeilijke periode.
28/03/2011 08.12.16


Vlinderlaan 38
28/03/2011 08.17.48

Close to you in spirit and thought.

They will always be in your heart, today and forevermore.
28/03/2011 08.21.47
Fam. Bot
Wij kennen elkaar niet, maar wij willen jullie veel kracht in jullie hart toewensen, om het verlies van Tygo te kunnen dragen. Een angst van alle ouders is voor jullie waarheid geworden. Onze harten huilen met jullie mee. Lieve Tygo, jij waakt nu over je familie, zeker weten.
28/03/2011 08.23.00
Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor.... wij zijn er stil van, heel veel sterkte allemaal.

Bentinckstraat 5
28/03/2011 08.26.12


3862 LT Nijkerk
28/03/2011 09.09.09
Nanne, Josephine, Finn & Raff Visser
Familie Rademaker, Heel erg veel sterkte gewenst met het verliezen van jullie zoon. We kennen jullie niet persoonlijk maar zijn diep onder de indruk van de wijze hoe jullie hier mee omgaan. Dat Tygo voort mag leven in andere kinderen vinden we heel bijzonder. Nogmaals heel veel sterkte toegewenst.
28/03/2011 09.11.04
Sylvia Altona
Ik wens jullie heel veel sterkte met dit enorme verlies van jullie kanjer Tygo. Ook wil ik jullie enorme kanjers noemen om de laatste dagen, uren en minuten samen met Tygo door te brengen en naar het grote verlies toe te leven. Tygo is nu naar de hemel en sterren gefietst en zal daar zijn rondjes fietsen tot de dag ooit komt dat jullie allemaal weer samen zijn...... Veel liefs !
28/03/2011 09.11.45
magdapontier@trollemor.nl

Hoeveel kan een mens verdragen...jullie maakten al zoveel mee! Met diep respect en bewondering las ik jullie mails! Wat heeft Tygo ongelofelijk veel harten geraakt...zeker het mijne. Als peuter, bij mij, op het Hummelhok was het al zo'n lief sociaal mannetje. En altijd als ik mijn haar kwam knippen sprak jij Mariska altijd zo vol liefde over je jongens! Ik wens jullie alle kracht en licht toe met dit ongelofelijke verdriet! Heel veel liefs! Ik brand een kaarsje voor Tygo en jullie!
28/03/2011 10.08.32

Sander, Danielle, Stijn & Sil Heere
28/03/2011 10.29.07
cinimi@ziggo.nl

Vreselijk om jullie zoon en broertje te moeten missen.,we denken en bidden om kracht voor jullie...heel veel sterkte
28/03/2011 11.08.41
miranda visser
Tygo, Matthieu, Mariska & Charly woorden schieten te kort, ik weet helaas wat jullie mee maken. want mijn man van 38 is laatst geheel onverwachts door een hartaanval overleden, En hugo was al veel te jong Maar Tygo is zeker veel te jong. Had nog een heel leven voor zich. ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd,en hoop dat het een plek kan geven.tygo ik hoop dat je de rust krijgt die je verdiend.
28/03/2011 11.08.44
Arno & Esther Brotzki
Vanochtend het slechte nieuws gehoord. Woorden schieten te kort. Wij wensen jullie veel sterkte toe met dit groot verlies.
28/03/2011 11.08.50

Marjolein, Nijkerk
28/03/2011 11.26.14

mijn papa en mama hebben het vanmorgen vertelt en ben helemaal verdrietig.

Ingmar & Familie.
28/03/2011 11.28.58
What's up colleagues, its enormous post about tutoringand entirely defined, keep it up all the time.
02/06/2023 10.07.01

CategorieŽn
tygo
Archieven
Maa 2011
Clouds
tygo